• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Samsun Valiliği
T.C. Samsun Valiliği
T.C. Samsun Valiliği
  • VALİLİK
    Vali Yöneticilerimiz Vali Yrd. Görev Dağılımı Valilik Birimleri Tarihçe Mevzuat Etik Kurulu İl Protokol Listesi Kurumsal Kimlik
  • SAMSUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Bilgi Edinme Açık Kapı
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Dosyalar
  • İLETİŞİM
°C
9
Şubat2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Vali
      • Doç. Dr. Zülkif DAĞLI
    • Yöneticilerimiz
    • Vali Yrd. Görev Dağılımı
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
    • Tarihçe
    • Mevzuat
    • Etik Kurulu
    • İl Protokol Listesi
    • Kurumsal Kimlik
  • SAMSUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Bilgi Edinme
    • Açık Kapı
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Dosyalar
  • İLETİŞİM

Alaçam

İlçede hamur işlerinin yanı sıra, yeşil soğandan içine nane katılarak yapılan Asma Yaprağı pidesi, Palamut balığından yapılan palamut dolması da çok meşhurdur. İlçede hayvancılık yaygın şekilde yapıldığından et yemeklerine de ilçe mutfağında sıkça rastlanmaktadır. Ayrıca ilçede bahar aylarında yapılan koyun peyniri de çok lezzetlidir.

 

Asma Yaprağı Pidesi Tarifi

  • Malzemeler:
  • Mısır unu
  • Yoğurt
  • Yeşil soğan
  • Nane
  • Tuz

 

 

Yapılışı:
Soğanlar küçük küçük doğranır. Nane yoğurt alabildiği kadar un ile cıvık bir hamur yapılır. Yapraklar yağlanmış tepsiye parlak yerleri alta gelecek şekilde sıralanır. Hazırlanan hamur yaprakların üzerine yayılır. Üzeri tekrar parlak kısmı üste gelecek şekilde yapraklarla kapatılır. Ocakta altı kızartıldıktan sonra tersi çevrilir ve diğer tarafı da kızartılır.

 

Kaypancak Tarifi

  • Malzemeler:
  • 1 Kase Kesme Hamur
  • 150 Gr. Kıyma
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 1 Kase Sarmısaklı Yoğurt
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Yapılışı :
Hamur parçalara ayrılır. Mantı kalınlığında oklava ile açılır. Yufka unlanıp ikiye katlanarak kesilir. Kesilen parça iki parmak genişliğinde şeritlere bölünür. Üst üste konulan şeritler üçken şekli verilerek kesilir. İşlem bittikten sonra unu elenip tuzlu suya atılır. Pişince süzgeçten süzülüp, soğuk sudan geçirilip servis tabağına alınır.Bir tavanın içine sıvıyağ salça ve kıymayı koyup kavuruyoruz. Son olarak da tavada kavurduğumuz kıymalı karışımı üzerine koyuyor. Üzerine sarmısaklı yoğurdumuzu döküyoruz.

 

Palamut Dolması

 

  • Malzemeler:
  • 2 orta boy palamut
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 1/2 demet maydonoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağ

Yapılışı :

Palamut balıkları temizlenip yıkanır. Soğanlar piyazlık olarak doğranır. İki diş sarımsak ve yarım demet maydanoz kıyılır. 2 adet orta boy domatesin kabuğunu soyup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küp küp doğranır. Bütün malzemeler bir kapta harmanlandıktan sonra palamut balıklarının içine doldurulur ve ızgarada pişirilir.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi İlan Portalı
  • Resmi Gazete
  • Teknofest
Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı No:185 Hükümet Konağı 55030 İlkadım/SAMSUN
+90 (362) 431 64 75