Asarcık, Kavak ve Çarşamba ile çevrili, Amasya’ya da komşudur. İlçede hamurişi tariflerinde Amasya mutfağının etkisini görüyoruz. Ayrıca yörenin en gözde yemeklerinde kümes hayvanlarının ön plana çıktığını görüyoruz. Asarcıklı ev hanımları son derece lezzetli Çerkez tavuğu ve kaz tiridi (yufkası) yapıyor. Yolunuz düştüğünde, eğer ikram ederlerse sakın geri çevirmeyin.
Tavuğa göz kararı su ve tuz konularak haşlanır. Bir havanda sarımsak, ceviz ve pul biber konulup en az on dakika incecik olana kadar dövülür. Madeni bir kaba alınır. İçine salça konulup hafif ısıtılır. Bu kabın içinde yoğurulur. Yoruldukça cevizin yağı çıkar. Yağ bir bardağa akıtılır. İçine iki dilim ısıtılmış bayat ekmek konur. Üzerine tavuğun suyu dökülerek banım kıvamına gelinceye değil karıştırılır. Servis tabağına alınır tavuk etleri ılık ve ya soğuk olarak servis yapılır.