• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Samsun Valiliği
T.C. Samsun Valiliği
T.C. Samsun Valiliği
  • VALİLİK
    Vali Yöneticilerimiz Vali Yrd. Görev Dağılımı Valilik Birimleri Tarihçe Mevzuat Etik Kurulu İl Protokol Listesi Kurumsal Kimlik
  • SAMSUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Bilgi Edinme Açık Kapı
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Dosyalar
  • İLETİŞİM
°C
9
Şubat2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Vali
      • Doç. Dr. Zülkif DAĞLI
    • Yöneticilerimiz
    • Vali Yrd. Görev Dağılımı
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
    • Tarihçe
    • Mevzuat
    • Etik Kurulu
    • İl Protokol Listesi
    • Kurumsal Kimlik
  • SAMSUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Bilgi Edinme
    • Açık Kapı
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Dosyalar
  • İLETİŞİM

Atakum

01 Temmuz 2008 tarihinde Atakum, Atakent, Kurupelit, Altınkum, Çatalçam ve Taflan beldelerinin birleşmesi ile “Atakum” adı ile ilçe kurulmuştur. Atakum’un yeni ilçe olması sebebiyle geleneksel ilçe mutfağından bahsetmek zor ancak ilçede eskiden beri yerleşen halk kaldırayak kavurması, kızılcık marmeladı ve kuşburnu marmeladının sıkça yapıldığını söylemektedir. Şehrimizin en turistik ilçelerinden olan Atakum zengin ve lezzetli menüleriyle ünlü sahil restoranları ile anılmaktadır. 
 

Kaldırayak Kavurması

Malzemeler:

  • Kaldırayak 1/2 kg
  • Kuru soğan 2 orta boy
  • Sıvı yağ 1 çay bardığı
  • Yumurta 2 adet
  • Sarımsak 3 diş
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı:

Kaldırayak temizlenip doğranır, yıkanır ve haşlandıktan sonra suyu sıkılır. Kuru soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur. Haşlanmış kaldırayak, dövülmüş sarımsak, yumurtalar, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Yumurtalar pişince ateşten alınır.

 

Kızılcık Marmeladı

Malzemeler:

  • 500 gram kızılcık
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:

Kızılcıkları yıkayıp bir tencerenin içerisine alın. Ardından üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Ocağın üzerine alın ve kısık ateşte kızılcıklar yumuşayana kadar pişirin.

Kızılcıklar iyice yumuşadığında ocaktan alın. Taneli olan kısımlarını bir süzgecin üzerine aktarın. Bir süre soğumaya bırakın ve bir çatal yardımıyla kızılcıkları ezin.

Elde ettiğiniz çekirdeksiz kısmı yeniden tencerenin içerisine aktarın. Üzerine çubuk tarçını ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin.

Ardından limon suyu ilave edip tarçını içerisinden çıkararak bir süre daha pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi İlan Portalı
  • Resmi Gazete
  • Teknofest
Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı No:185 Hükümet Konağı 55030 İlkadım/SAMSUN
+90 (362) 431 64 75