• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Samsun Valiliği
T.C. Samsun Valiliği
T.C. Samsun Valiliği
  • VALİLİK
    Vali Yöneticilerimiz Vali Yrd. Görev Dağılımı Valilik Birimleri Tarihçe Mevzuat Etik Kurulu İl Protokol Listesi Kurumsal Kimlik
  • SAMSUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Bilgi Edinme Açık Kapı
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Dosyalar
  • İLETİŞİM
°C
9
Şubat2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Vali
      • Doç. Dr. Zülkif DAĞLI
    • Yöneticilerimiz
    • Vali Yrd. Görev Dağılımı
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
    • Tarihçe
    • Mevzuat
    • Etik Kurulu
    • İl Protokol Listesi
    • Kurumsal Kimlik
  • SAMSUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Bilgi Edinme
    • Açık Kapı
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Dosyalar
  • İLETİŞİM

Ayvacık

Ayvacık'ın geleneksel yemeklerinden en önemlisi Haluj'dur. İlçede Çerkez nüfusunun fazla olması nedeniyle bütün Çerkez yemekleri yaygın şekilde yapılır. Bunun yanı sıra, ilçede baraj gölü olması sebebiyle gölde yetişen Yayın balığı da sıkça tüketilir.

 

Çerkez Mantısı (HALUJ) tarifi

  • Malzemeler:
  • Buğday unu 3 bardak
  • Su 2,5 bardak
  • Çerkez peyniri 250 gr
  • Tuz
  • Sıvı yağ 1 bardak

Yapılışı:
Buğday unu, su ve tuz karıştırılıp kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamurlar istenen büyüklükte kesilir. Yuvarlak biçimde açılır. İçine peynir ve maydanoz karışımı harç konulup yarım ay şeklinde kapatılır. Bol kızgın yağda kızartılır. Sıcak servis edilir.

 

 

Yayın Balığı tarifi

  • Malzemeler:
  • 2 kg yayın balığı
  • 4 dal biberiye
  • 8 adet defne yaprağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet paprika
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • Yeterince tuz

Yapılışı:
Bir kabın içine zeytinyağını, tane karabiberleri, sebze tozunu ve dört adet defne yaprağını koyup karıştırın. Temizleyip fileto çıkardığınız yayın balığını küçük parçalara ayırıp, sırayla defne yaprağı, soğan, paprika, biber dilimleri ve balık olmak üzere tüm malzemeleri biberiye dalına dizin. Hazırladığınız karışımda yarım saat dinlendirip şişleri ızgaraya koyun ve arada bir çevirerek 12 dakika pişirin.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi İlan Portalı
  • Resmi Gazete
  • Teknofest
Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı No:185 Hükümet Konağı 55030 İlkadım/SAMSUN
+90 (362) 431 64 75