• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Samsun Valiliği
T.C. Samsun Valiliği
T.C. Samsun Valiliği
  • VALİLİK
    Vali Yöneticilerimiz Vali Yrd. Görev Dağılımı Valilik Birimleri Tarihçe Mevzuat Etik Kurulu İl Protokol Listesi Kurumsal Kimlik
  • SAMSUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Bilgi Edinme Açık Kapı
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Dosyalar
  • İLETİŞİM
°C
9
Şubat2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Vali
      • Doç. Dr. Zülkif DAĞLI
    • Yöneticilerimiz
    • Vali Yrd. Görev Dağılımı
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
    • Tarihçe
    • Mevzuat
    • Etik Kurulu
    • İl Protokol Listesi
    • Kurumsal Kimlik
  • SAMSUN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Bilgi Edinme
    • Açık Kapı
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Dosyalar
  • İLETİŞİM

Salıpazarı

Yeşilçay ile Terme Çayının kesişme noktasında, dereler arasında kurulmuş olan Salıpazarı’nda çerkez yemekleri ve bölge kültüründe etkilenmesi sonucu Karadeniz mutfağına özgü yemekler sıklıkla yapılır. Aşağıda tarifini verdiğimiz iki yemekte bu mutfakların birer örneğidir. Bileki ekmeğinin yanına Kara lahana sarması ve kara lahana çorbası olmazsa olmazdır.

 

BİLEKİ EKMEĞİ

 

Mısır unu kaynar su ile yoğrulup üzerinde defne ve tahnal yaprakları serilir ve öylece pişirilir. 

 

 

 

 

 

 

ÇERKEZ PASTASI

 

 

Malzemeler

  • 4 kase su
  • 2 çorba kaşığı sanayağı
  • 1 kase mısırunu
  • yeterince tuz
  • yeterince çerkez peyniri

Yapılışı: Geniş bir tencereye su ve tuz koyulup kaynatılır. Üzerine yavaş yavaş mısır unu ilave edilirken hızlı hızlı karıştırılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak 20-25 dakika kadar pişirilir. Ayrı bir tavada sanayağı eritilir. Geniş bir tepsiye alınan mısır unu karışımının ortası çukurlaştırılır ve buraya eritilmiş sanayağı dökülür. Etrafına ise çerkez peyniri dilimleri yerleştirilerek servis edilir. 

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi İlan Portalı
  • Resmi Gazete
  • Teknofest
Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı No:185 Hükümet Konağı 55030 İlkadım/SAMSUN
+90 (362) 431 64 75