T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Kuraklığın etkilerinin asgari düzeyde kalmasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarının görüşüldüğü Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı, Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, video konferans üzerinden ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıya, Meteoroloji 10.Bölge Müdürlüğü, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün konuyla ilgili hazırlamış olduğu sunum yapılarak başlandı. Sunumda, ilimizde alınacak tedbirler incelenerek konu hakkında yapılan çalışmalar anlatıldı.
Yapılan sunum sonrasında kuraklığın iklim değişikliğinin en önemli etkilerinden biri olduğunu belirten Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı “Küresel ısınma, fiziksel ve tabii çevre, şehir hayatı kalkınma ve ekonomi, teknoloji, tarım ve gıda, temiz su ve sağlık olmak üzere hayatımızın her safhasını etkilemektedir. Geçmişte yaşanan tarımsal kuraklıklar, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri ile gelecekte daha yoğun tarımsal kuraklıklarla karşı karşıya kalınacağına işaret etmektedir. Doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı sonucunda, su kaynaklarımız yok olma riskiyle karşı karşıyadır.” dedi.
Günümüzde dünyadaki su kaynaklarının hızla azaldığına dikkat çeken Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Karadeniz Bölgesinde 2020 yılında yağışlar normallerine göre %9, 2019 yılına göre %10.8 düşük gerçekleşmiştir. İlimizde alansal yağışlar 537 mm ile normallerine göre -%18 daha düşük olarak ölçülmüştür. İlimizde kümülatif olarak yağışlar ekim ayı ortalarına kadar normallerinin üzerinde ölçülürken, ekim ayı ortalarından itibaren yağışlar normallerin altında kalmıştır. İlimizin uzun yıllar ortalama sıcaklık değeri 14.4 derecedir. 2020 yılında ilimizde sıcaklık ortalaması 1.8 derece artarak 16.2 derece olarak gerçekleşmiştir. Yeryüzü sıcaklık ortalamalarının artış trendine bağlı olarak iklim değişimi yaşanmaktadır. İklim değişimine bağlı olarak 2021 yılında ve gelecek yıllarda hava olaylarında ve meteorolojik parametrelerde sıradışı değişiklikler olmaya devam edecektir.“ dedi.
Bölgemize bağlı barajlarda işletme programı hazırlanırken bir sonraki sulama yılı için kullanılacak su miktarının barajlarda depolanmakta olduğunu belirten Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “2021 yılı için sulamada kullanılacak su miktarı barajlarımızda depolanmıştır. Gölet sularımızda ise küçük miktar araziler olduğu için suyun durumuna göre hareket edilmektedir. Ayrıca ilimizde hububat ekiliş alanlarında yapılan fenolojik gözlemler sonucunda 2020-2021 üretim yılında yağış yetersizliği nedeniyle bir önceki yıla göre 20-25 gün gecikme olmuştur. 2021 yılında eğer yağışlar yetersiz olursa verim ve kalitede kayıplar olabileceği değerlendirilmiştir.” dedi.
Doğal kaynakların sürdürebilirliğinin sağlanması, doğal kaynakların planlaması ve yönetiminin belirlenmesi, gerekli tedbirlerin alınması amacıyla her 5 yılda bir tarımsal kuraklığa yönelik eylem planı hazırlanıp uygulanması öngörülmüştür. Bu itibarla gerekli tedbirlerin alınması için 2018-2022 Yılı Samsun İli Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmış olup uygulanmaktadır. Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı (2018-2012 )sadece kuraklık olduğu yıllarda alınacak önlemleri değil normal koşullarda alınacak önlemleri de içermektedir.
Kamuoyunun bilinç düzeyini artırarak tüm paydaşların sürece dahil edilmesiyle arz ve talep yönetimini de dikkate alarak, çevresel açıdan sürdürebilir tarımsal su kullanım planlaması ile kuraklığı yaşanmadığı dönemlerde ileriye dönük gerekli bütün tedbirlerin alınmasını; kriz dönemlerinde ise etkin bir mücadele programını uygulayarak kuraklığın etkilerinin asgari düzeyde kalmasını sağlamak amacıyla Samsun İli Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu tarafından;
1. İl Tarımsal Kuraklık Eylem Planı adımlarının uygulanmasına,
2. Bitkisel üretimde salma sulama yöntemlerinden kaçınılması yönünde kamuoyunun bilgilendirilmesine,
3. Kurağa ve yüksek sıcağa dayanıklı yeni tescil edilen çeşitlerin çiftçi şartlarında üretiminin yaygınlaştırılması için, Araştırma Enstitüsü, Yayımcı ve Çiftçi bağının ve işbirliğinin güçlendirilmesine,
4. Meyvecilikte, kuraklığa dayanıklı az su tüketen anaç kullanımının yaygınlaştırılmasına,
5. Münavebeli ekim ve ürün rotasyonu uygulamalarının yaygınlaştırılmasına,
6. Toprakta bulunan suyun muhafazasını artıran toprak işleme ve arazi kullanım tekniklerinin yaygınlaştırılması için çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarına ağırlık verilmesine,
7. Tarım Sigortası bilincinin artırılmasına,
8. Yağmur suyu hasadı uygulamalarının yaygınlaştırılmasına,
9. Su tasarrufu sağlayacak modern sulama ve işleme yöntemlerinin desteklenmesine,
10. Yerüstü su depolama tesislerinin tamamlanması, yer altı su depolarının maksimum beslenme ile en yüksek seviyelerde tutulması için gerekli çalışmaların tamamlanmasına
11. İlimizde çeltik ekilişleri ile ilgili damlama sulama sistemi kullanımına yönelik çalışmaların yapılmasına yönelik kararlar alınmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.